Novogradnja na Rudniku

Večstanovanjski objekt Peruzzijeva

Na ugodni in dostopni loklaciji na Rudniku ob Peruzzijevi ulici se je pričela gradnja večstanovanjske stavbe, ki bo zgrajena in dokončana v letu 2012. Objekt bo ponujal visoke standardne bivanjske kulture z odličnimi, svetlimi, stanovalcem prijaznimi stanovanjskimi tlorisi. Na voljo bo 10 stanovanjskih enot površin od 64 do 119m2, ki se bodo nahajala v štirih etažah ( P+1+2+M). Stanovanjem pripadajo tudi shrambe in eno ali dve parkirnimi mesti, odvisno od površine stanovanja. Vsa stanovanja bodo vsebovala tudi ložo ali teraso.
Pri gradnji bodo uporabljeni materiali višjega cenovnega razreda, kakor že nakazuje izredno moderna arhitektura objekta, ki temelji na obliki kvadra, ki dobesedno zraste iz tal.

Za dodatne informacije in pojasnila se obrnite na Aleš Železnik, 031 378 114, ales.zeleznik@mreza.com

Nova stanovanja v Preski pri Medvodah

Na odlični lokaciji v Preski pri Medvodah je investitor že pridobil gradbeno dovoljenje za gradnjo večstanovanjskega objekta s 46 stanovanji. Predviden objekt je sodobno oblikovan, poudarja elemente lokalne identitete in je po etažnosti razdeljen na klet, visoko pritličje, nadstropje ter mansardo.Kupcem bodo na voljo garsonjere, dvosobna, trisobna in štirisobna stanovanja. Informacije: mns@novogradnje.info

EKO Srebrna hiša

Pasivna hiša prihodnosti

Eko Srebrna hiša bo prvi večstanovanjski objekt, grajen v pasivnem standardu pri nas. Stala bo ob Dunajski cesti, v neposredni bližini hotela Domina Grand Media.
Kombinacija izbranih naravnih materialov in najsodobnejših vgrajenih sistemov tehnike, naprav in krmiljenja zagotavlja racionalno rabo energije.
K izjemnemu udobju stanovalcev prispeva funkcionalna zasnova 128 stanovanj različnih velikosti, terase in balkonske lože, s privlačnimi pogledi na Ljubljanski grad in zeleni prstan okrog Ljubljane. Posamezna stanovanja bodo sestavljena v celoto, kot skupaj zložene, instalacijsko povsem avtonomne bivalne enote. Parkiranje in servisni prostori bodo razporejeni v štirih kletnih etažah, kjer bo urejenih 278 parkirnih mest. Na strehi objekta bo imela lastno sončno elektrarno in zalogovnike padavinske vode, ki bodo zadoščali za vsaj 10-dnevno potrebo po sanitarni vodi.
Posebnost Eko Srebrne hiše je velika energijska učinkovitost, saj se uvršča visoko nad zahtevani nivo razreda energijsko najbolj varčnih. Namenjena je tistim, ki želijo biti ekološko osveščeni, pripomoči k ekološki sanaciji našega okolja in živeti v trendu. Zato bodo kupci Eko Srebrne hiše lahko pridobili nepovratna sredstva Eko sklada j.s, v višini 250 EUR/m2, do 100 m2 neto uporabne stanovanjske površine.

Vsaka bivalna enota v EKO srebrni hiši bo imela:

- vgrajen sistem prezračevanja z vračanjem odpadne toplote
- rekuperacija, s pohlajevanjem in hlajenjem zraka,
- vgrajen inteligentni kontrolni center - IKC oziroma pametne instalacije, omogočeno spremljanje naprav na daljavo preko mobilnih telefonov ali interneta, predviden sistem odpiranja vrat s senzorjem za razpoznavanje prstnih odtisov – biometrija, speljano optično povezavo, ki bo omogočala priključitev različnih operaterjev telekomunikacijskih storitev.

Skupek vseh naštetih sistemov omogoča prihranke pri porabi energije, majhno proizvodnjo emisij CO2 pri gradnji in kasneje ob uporabi objekta ter hkrati nudi visoko bivalno ugodje. Informacije: info@mreza.com
 

Nova stanovanja v Domžalah

Kratek opis Novega stanovanjskega "Sosedstva Stobušak" v Domžalah.

 

Si želite živeti v utripu udobnega sodobnega življenja v Domžalah in ob tem živeti v mirnem okolju?

Novo stanovanjsko "Sosedstvo Stobušak"  v Domžalah ob Ljubljanski cesti, združuje vse to in še več. Omogoča vam hiter dostop do mestnega centra z vsemi storitvami in dogajanjem, ter življenje v mirnem in prijetnem okolju. . A vseeno ste le streljaj od Ljubljane

Novo stanovanjsko "Sosedstvo Stobušak" v Domžalah ponuja optimalne možnosti za kakovostno bivanje v mestu, saj leži v mirnem območju mestnega središča Domžal in hkrati v bližini narave.

Novo stanovanjsko "Sosedstvo Stobušak" sestavljajo trije večstanovanjski objekti. Skupaj je na voljo 129 stanovanj različnih velikosti. Okoli posamezne stavbe, so zelenice, lastniški atriji, skupne sprehajalne in igralne površine ter komunikacijske poti. Vse tri stanovanjske stavbe so povezane s skupno garažno kletjo v 1. in 2. etaži. Objekti so višinskih gabaritov: 2 kleti, pritličje, nadstropje in terasa. Strehe so ravne in ne pohodne. Vse etaže od pritličja do terase so namenjene stanovanjem različnih velikosti. Stanovanja v pritličju imajo zasebne atrije, ki so od skupnih površin ločeni z ograjo višine 1,60m. Vsako stanovanje se lahko ob minimalni preureditvi (razširitvi vratnih odprtin, oprema v kopalnici,…) prilagodi invalidom. Vsi dostopi v objekte so narejeni brez vertikalnih ovir in dimenzionirani v skladu z normativi.

Za kontrolo dostopa obiskovalcev v objekt skrbi video govorna domofonska naprava, preko katere je mogoče preverjati identiteto obiskovalca in odpirati vhodna vrata. Vsa vhodna vrata v stanovanja so izvedena v protivlomni izvedbi.

Vhodna vrata v stanovanja so dimenzije 95/210cm in so v protivlomni izvedbi s požarno odpornostjo 30 min. Notranja vrata imajo poglobljeno krilo, tako da so v isti ravnini kot podboj.

Okna in balkonska vrata stanovanj so iz petkomornih PVC profilov v beli barvi znotraj in v barvnem odtenku zunaj ter zastekljena s termopan zasteklitvijo 4/16/4mm, topotne prevodnosti U = 0,94W/mK. Zvočna izolativnost oken znaša 32 dB. Opremljena so z okovjem za odpiranje okoli vertikalne in horizontalne osi.
Okna so zaščitena z žaluzijami tipa KRPAN.

Tlaki v dnevni sobi, jedilnici, spalnici in sobah so obdelani z gotovim parketom debeline 10-14mm vključno z zaključnimi letvami višine do 5 cm. Kupci bodo lahko izbirali med petimi vrstami zaključnih furnirjev na parketu primernimi za talno gretje.

Primarno gretje in hlajenje se vrši s toplotnimi zračnimi črpalkami proizvajalca Mitsubishi Electric. Stanovanjsko "Sosedstvo Stoboušak" je priključeno na mestni plinovod.

Stanovanja se ogrevajo s talnim gretjem, le v kopalnici je dodatno vgrajen lestveni radiator, kateri se ogreva s toplo vodo ali s pomočjo vgrajenega grelca na elektriko v prehodnem obdobju, ko se ne ogreva več s talnim gretjem.

Vsa stanovanja so klimatizirana preko toplotne črpalke. V stanovanjih sta montirani ena ali dve enoti, kar je odvisno od velikosti in razporeditve stanovanja.

V kopalnicah in WC je predvidena sanitarna keramika proizvajalca CATALANO tip ZERO, sanitarne armature so proizvajalca PAFFONI. Kopalne kadi so akrilne. Voda je potegnjena tudi v atrije in terase.Poleg odlične lokacije zagotavljajo dodano vrednost kakovosti bivanja v objektu Novo stanovanjsko naselje "Sosedstvo Stoboušak" ponuja raznolika stanovanja z odlično funkcionalno zasnovo in visokokakovostnimi ter skrbno izbranimi materiali.
 

Prednosti novega "Sosedstva Stobušak":
- 129 stanovanj na izbiro,
- enostavno parkiranje v kletni etaži,
- odlična funkcionalna zasnova ter visokokakovostni materiali,
- pritlična atrijska stanovanja in vrhnja s terasami,
- vseljivo predvidoma konec 2012,
- hladilno/grelne split enote. (kombinirane – hlajenje & ogrevanje),
- dvigalo
in še veliko več…